Nya smartklockor från LG på gång – testas av FCC

LG Logo

LG är på gång att lansera en ny smartklocka med Wear OS. Den nya modellen har nyligen testats av amerikanska FCC vilket indikerar att den kan släppas inom en snar framtid.


Det finns inte många detaljer om nya smartklockan idag. FCC avslöjar bara ett absolut minimum om modellen, som att modellnamnet är LM-W319. Och att operativsystemet är WearOS.

Vi vet sen tidigare att LG planerar att släppa en modell kallad Timepiece, och att den kan lanseras under juni månad. Hur den än blir så måste LG visa framfötterna – den ersätter nämligen 18 månader gamla LG Watch Sport.

Samtidigt vet vi att LG har ytterligare en smartklocka på gång. Modellnamnet är LG-W315 vilket indikerar att det är en enklare modell. Den stannade till hos FCC redan i maj.

Båda modellerna finns också listade på LG:s OpenSource Code Distribution Center.

De rykten som finns idag om LG-W319 säger att smartklockan använder analoga visare över en digital skärm. Ett minst sagt udda val om vi får säga det själva, eftersom det sannolikt kan störa användandet av WearOS-appar.

Andra detaljer som det pratats om är en cirkulär skärm på 1.2 tum, processorn Qualcomm Snapdragon 2100, ett batteri på 240 mAh samt IP68-certifiering.

Nu återstår att se vad de båda klockorna kostar när de släpps, lanseringsdatum och inte minst hur lång batteritid de får. Vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.