Google Nest WiFi Pro drabbad av långsamma hastigheter – buggfix på gång

Google Nest WiFi Pro

Google Nest WiFi Pro har ett problem med långsamma internethastigheter som plågar användarna. Tacksamt nog har Google en lösning på gång som fixar den irriterande buggen.

Uppdateringen skickas ut under kommande veckan till användare av den normalt högpresterande mesh-routern. Detta efter att företagets ingenjörer undersökt rapporter om hur användare upplevt kraftigt reducerad internethastighet med Nest WiFi Pro.

Lästips: 8 saker du måste veta om Google Nest WiFi Pro

På det officiella Google Nest-forumet rapporterar användarna hur deras hastighet mot internet plötsligt låser sig mellan 40 till 90 Mbps, oavsett hur snabb internetanslutning de har. Knappast speciellt roligt för den som har en lina på 100 Mbps eller högre. Och ännu värre för Google och användarna är att gamla, WiFi 5-kapabla Nest WiFi enkelt utpresterar nyare Nest WiFi Pro.

Nämnvärt är att det inte är alla som drabbats av problemet med Nest WiFi Pro. Enligt uppgifter så handlar det primärt om användare från Storbritannien som använder PPoE. Mer specifikt främst av de som använder xDSL istället för fiberanslutning och behöver inloggningsuppgifter (användarnamn och lösenord) för att skapa anslutningen.

Med det sagt så har rapporter från Europa och USA dykt upp, så det är inte låst till den engelska marknaden. Och det är inte heller bara xDSL-kunder som drabbas utan fiberanvändare. Det verkar dock vara ett betydligt mindre antal av den användartypen som är påverkade av buggen.

Lästips: Google Nest WiFi Pro – så mycket kostar nya mesh-routern

Google har i skrivande stund inte avslöjat vad som är problemet med Nest WiFi Pro. Om du är drabbad kan det vara värt att vänta med en retur eller reklamation av mesh-produkten. Åtminstone tills uppdateringen är installerad och du kan testa internethastigheten igen och se om problemet är löst.

Via The Verge

Google har fixat buggen som gjorde Nest WiFi Pro långsam

Det här avsnittet skrevs den 25 november 2022.

Uppdateringen som fixar problemet med långsamma hastigheter är släppt. Du kan installera den i routern idag via Home-appen precis som alla andra uppdateringar.

Det finns fortfarande ett litet problem dock och det är att den inbyggda hastighetstestaren i Home-appen fortfarande krånglar. Den kan visa betydligt lägre hastigheter än vad Nest WiFi Pro faktiskt klarar.

Speciellt problematiskt är det för dig som har en internetlina på 500 Mbps eller högre. Google har lovat att en ny buggfix är på gång i framtiden och att den ska lösa problemet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.