Somna snabbare med smarta prylar – Sonisleep Sleepbar & Sleepmask

Sonisleep

Har du svårt för att somna om nätterna? Eller kanske jobbar du skift och behöver en lugn stund på dagen för att ladda upp batterierna? Ibland är det svårt att komma till ro för att kroppen ska slappna av så mycket att kroppen går ner i djupsömn. Då kan det vara bra att ta hjälp av smarta prylar som ger det där lilla extra för att man ska somna snabbare, eller överhuvudtaget.

Sonisleep har lanserat två produkter som spelar lugnande ljud så för dig. Den ena är en sovmask och den andra är en mini-soundbar som du placerar under kudden. Båda har liknande funktionalitet i att de ansluts till din mobiltelefon och använder tjänsterna där för att spela musik och liknande. Här är allt du måste veta om prylarna.

Sonisleep Sleepbar
Sonisleep Sleepbar är en mini-högtalare som du lägger under huvudkudden.

Sonisleep Sleepbar

Sonisleep Sleepbar är en liten, avlång högtalare som du lägger under eller vid sidan av kudden. Du parkopplar högtalare till din mobiltelefon eller surfplatta, sen kan du strömma de ljud eller musiken du föredrar för att somna enkelt.

Bland annat finns stöd för musiktjänster som Spotify och Apple Musik. Du kan även sätta igång en ljudbok med Audible från Amazon.

Du kan välja att lyssna kontinuerligt eller ställa in för automatiskt avstängning efter 30 minuter. Upp till 14 dagars batteritid går att pressa ur högtalaren tack vare det inbyggda, laddningsbara batteriet.

En fördel med Sonisleep Sleepbar är att det bara är du som kan höra musiken, ljudboken eller de sovljud som du vill lyssna på. Har du en partner så ska denne inte kunna höra vad som spelas under kudden.

Sonisleep Sleepbar kostar från 501 kronor för ett exemplar. Du kan spara några kronor om du köper två för 902 kronor eller 3 för 1 240 kronor.

Sonisleep Sleepmask
Sonisleep Sleepmask gör att det blir nattsvaret när du ska sova.

Sonisleep Sleepmask

Sonispleep Sleepmask har en liknande funktion som Sleepbar, men med den stora skillnaden att du får en mask som gör att det blir helt svart när du sover. Perfekt om du har ljus som läcker in genom fönstret exempelvis.

Precis som med högtalaren så kan du använda tjänster som Spotify, Apple Music och Audible. Vill du ha ett lugnande brus eller fågelkvitter? Kanske ett lätt regn som smattrar mot rutan samtidigt som det knastrar från en brasa? Det får du med tjänsten Calm om du föredrar det.

Till skillnad från Sleepbar så är du inte låst till en timer på bara 30 minuter när du ska sova. Du kan ställa in 30, 60 respektive 90 minuter beroende på vad som passar dig bäst.

Du ansluter sovmasken till din mobiltelefon eller surfplatta. Därefter styr du uppspelningen direkt från de tre knapparna som finns framför din panna; justera volymen, starta uppspelningen och pausa uppspelningen.

Sonisleep Sleepmask kostar från 501 kronor för ett exemplar. Köper du två exemplar så blir det 902 kronor och 3 exemplar kostar 1 240 kronor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.