Google Music finns inte mer – stängde för evigt i december

google-play-music-headphones

Google Music finns inte mer. Nedständningen av den populära musiktjänsten påbörjades tidigare i oktober, och idag går det inte längre att nå Music – varken via webbläsaren eller apparna.


När Google meddelade att musiktjänsten Music skulle stängas ner var det med både bestörning och irritation som nyheten togs emot på internet.

Många användare ventilerade sin ilska över beslutet och tog till såväl officiella som inofficiella forum för att spy galla över Googles beslut.

Samtidigt var det många som hade sett dagen komma sedan länge. YouTube Music har länge varit den föredragna musiktjänsten från Googles sida och företaget har arbetat hårt med att locka över användarna till den nya tjänsten.

Flera månader före den slutgiltiga, permanenta nedstängningen så har Google Music-användare bit för bit lockats att flytta till YouTube Music.


Lästips: Bättre YouTube Music i din Smart TV – stöd för låtlistor & gillade låtar

Ladda ner din Google Music-data via Takeout – senast december 2020

Hela musikbibliotek och spellistor kunde migreras mellan tjänsterna, och fram till slutet på december finns möjligheten att ladda ner all Music-data via Google Takeout.

Sen är det slut på den möjligheten. Google Music finns inte mer i januari. Stängd. Låst. Nedgrävd. Otillgänglig. Borta, som så många andra Google-märkta prylar och produkter genom åren.

Om du besöker music.google.com av ren vana (eller nyfikenhet) idag får du bara ett tomt meddelande.

“Google Play Music is no longer available”

Mer än så har inte Google att säga. Har du inte flyttat din musik till YouTube Music så finns fortfarande lite tid, men fönstret stängs snabbt.

Lästips: YouTube Music är standardappen för musik i Android 10

Och YouTube Music är så klart inte den enda musiktjänsten du kan välja idag. Spotify, Amazon Music, Apple Music och många fler står på kö för att erbjuda sin musik.

Använde du Google Music och vad tycker du i så fall om nerstängningen? Skriv gärna en kommentar och berätta!