Bättre YouTube Music i din Smart TV – stöd för låtlistor & gillade låtar

youtube-music-logo

Använder du en Smart TV för att lyssna på musik och kolla på videor via YouTube Music? Då ska du absolut uppdatera YouTube Music-appen i din TV, för tjänsten har precis släppt en rad nyheter och förbättringar.


Den stora nyheten är att YouTube Music-appen äntligen har full åtkomst till hela ditt bibliotek med låtlistor och gillade låtar på tjänsten. Du hittar dessa i YouTube Music-tabben, snabbt och enkelt åtkomligt.

YouTube Music-appen har också fått uppdaterad grafik som visar de officiella bilderna till album och enskilda låtar. Genom att visa detta blir det lite enklare att hitta den där musiken du helst vill lyssna på.

Har du dessutom appen på en TV med Android TV eller en Chromecast med Google TV får du ytterligare förbättringar.

Bland annat tillgång till uppladdad musik, ett helt nytt gränssnitt för uppspelning av låtar och ett nytt sätt att upptäcka ny musik. Bland nyheterna i gränssnittet finns visning av låtens namn, artistens namn och en tidslinje för uppspelning.


Inom de kommande månaderna planerar Google att släppa ytterligare förbättringar.

Bland annat kommer Premium-användare kunna lyssna på musik även när appen körs i bakgrunden. Det kommer att fungera mycket likt hur den mobila upplevelsen är.

YouTube Music kommer att uppdateras automatiskt på nyare TV-apparater. Om du är osäker på vad som gäller för din modell så finns mer information i manualen från tillverkaren.