Google Keep finns till Apple Watch

google keep logo

Använder du Google Keep för att hålla koll på alla dina digitala anteckningar? Har du dessutom en Apple Watch på handleden? Grattis – Keep finns nu som en app för den smarta klockan.

Google Keep är en av de bättre tjänsterna för att skriva digitala anteckningar. Appen till Android och iOS är enkel, sparsamt designad och fungerar klockrent. Hittills har Google Keep bara funnits till smartklockor med Wear OS. Senaste uppdateringen öppnar även för watchOS.

Appen för watchOS är sparsam men välkommen. Från version 2.2019.06204 av Google Keep för iOS kan du se de tio senaste anteckningarna direkt i smartklockan. De visas som kort med två rader av text till varje anteckning, rubriken är inräknad i de raderna.

Funktionerna är få i appen, men det är inte heller oväntat. Här är vad Google Keep kan göra på Apple Watch:

  • Se de 10 senaste anteckningarna på hemskärmen i appen
  • Du kan markera och avmarkera kryssrutor
  • Skapa nya anteckningar via diktering med rösten
  • Skriv på skärmen eller lägg till emojis med knappar
  • Arkivera eller fäst anteckningar

Vad Google Keep på Apple Watch däremot saknar är möjligheten att lägga till nytt material till anteckningar. Du kan inte heller använda Siri eftersom Keep saknar stöd för den digitala assistenten. Frågan är då varför man ska använda Google Keep på smartklockan. Hur praktiskt kan det vara?

För vår del är det absolut smidigaste att se handlarlistan direkt på handleden. Att slippa papper och penna, eller att ha mobiltelefonen framme hela tiden.

Om du redan har Google Keep på telefonen så får du uppdateringen med nya versionen helt automatiskt. Saknar du däremot appen idag kan du ladda ner den från App Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.