Google Home har stöd för högtalargrupper med Chromecast

Google Home Mini tri-color

Nu kan du synkronisera Chromecast med Google Home. Genom att placera din Chromecast i högtalargrupper med Home-serien kan du inkludera högtalare som är ansluten till dessa när du synkroniserar musik.


Högtalargrupper gör att du kan spela musik genom flera högtalare samtidigt. Ljudet synkroniseras så att det alltid låter exakt lika, oavsett vilken högtalare du lyssnar på. Problemet? Tidigare har Chromecast-anslutna högtalare inte kunnat läggas till i grupperna.

Det har Google nu sett till att det är möjligt. Allt som behövs är den senaste versionen av Google Home-appen, och den rullas just nu ut globalt via Play Store. Stödet gäller för alla generationer av Chromecast.

Inom en snar framtid kommer Google även att lägga till Google Home Hub och LG WK9 ThinQ till stödet för högtalargrupper.

google home groups chromecast
Inställningar för högtalargrupper i Google Home. Bildkälla: XDA Developers

Om du lägger till en TV med tillhörande Chromecast i en grupp kan denna visa information om låtar och dylikt direkt på skärmen. Hur praktiskt det är överlåter vi till er att avgöra, men det är helt klart en välkommen möjlighet.


En annan funktion som Google lagt till tidigare i år är stödet för bluetooth-högtalare. Om du har en Google Home-produkt kan denna kopplas ihop med högtalaren, så denna kan styras med Home-appen och din röst.

Har du Google Home-produkter hemma, och är högtalargrupper något du väntat på? Skriv gärna en kommentar och berätta!