Google Assistant fått stöd för Siri Shortcuts på iOS

Google Assistant Logo Question

Google Assistant är nu enklare att använda på iPhone. Assistenten är sen tidigare åtkomlig som widget på iOS – nu introduceras även stöd för Siri Shortcuts.


Om du vill använda Siri på din iPhone behöver du bara säga ”Hej Siri”, alternativt hålla nere sido- eller hemknappen. Google Assistant har däremot krävt att du öppnar dess app.

Nyligen släppte Google en uppdatering till Assistant för iOS som gör att assistenten kan användas snabbare. Med stöd för Siri Shortcuts kan du spela in egna Siri-kommandon som aktiverar Google Assistant.

Registrera röstkommandot ”Hey Google” eller ”Ok Google”, och Assistent-appen öppnas med hjälp av Siri. Allt du säger därefter kommer att registreras av Google Assistant. Smart, eller hur?

En annan smart grej är att det fungerar utan att du håller i telefonen om skärmen är upplåst.


siri ok google assistant shortcuts

Siri Shortcuts är ett praktiskt sätt att styra dina smarta prylar i hemmet. Antingen med Siri, eller för att trigga Google Assistant inuti Apples egna assistent. Du kan exempelvis lägga till ”Godnatt Google” till Siri Shortcuts, och med det köra en rutin som stänger av alla dina lampor och låser dörren.

För att det ska fungera måste du uppdatera Google Assistant-appen på iOS. Dessutom måste du använda engelskt språkstöd eftersom funktionen – i skrivande stund – inte fungerar med svenska.

Har du en iPhone eller iPad, och använder du Google Assistant på den? Skriv gärna en kommentar och berätta hur du gör, och vilka dina upplevelser med assistenten är!