Instagram tar bort fejkkonton – rensar kraftigt

Instagram Logo 950x500

Nu tar Instagram tag med hårdhanskarna för att minska antalet fejkade konton och botar. Med hjälp av artificiell intelligens identifieras konton genom mönster av gillade bilder och videor, följare och kommentarer.


Idag kan du köpa mängder av följare till ditt Instagram-konto med hjälp av appar i mobilen. Hitta en app som säljer följare, betala några hundralappar och få tusentals följare på bara minuter. Låter bra för att stärka sig på Instagram, eller hur?

Snarare är det tvärtom. Följarna är inte aktiva, bidrar inte till ökad aktivitet på ditt konto och kommer aldrig att konvertera till köp (om du har ett företagskonto). De är bara ett påstående om att ditt konto är populärt, vilket snabbt går att genomskåda med liten aktivitet.

Och om ditt konto är kopplat till en app som säljer Instagram-följare så riskerar du nu att få en varning av Instagram. Därefter stängs åtkomsten till ditt konto från appen av och du måste välja ett nytt lösenord till kontot. Om du ändå fortsätter att köpa följare är risken att konsekvenserna blir ännu värre.

Instagram rensar bland annonser och konton samtidigt

Samtidigt som den artificiella intelligensen arbetar hårt för att rensa bland alla falska kontor så passar Instagram på att granska alla annonser som visas. Om det finns annonser som lockar med falska konton så tas dessa bort från plattformen.


Ads are also subject to our Community Standards, which prohibit spammy activity like collecting likes, followers, etc. — so you are correct that ads promoting these services violate our policies. Please feel free to report them if you see them.

Instagram till webbsajten TechCrunch

Tidigare förra året stängdes en bot-tjänst kallad Instagress som länge var en nagel i ögat på Instagram. Men det finns så klart många andra att välja på, och Instagram kan kämpa förgäves för att stoppa flödet av falska konton.

Har du vänner på Instagram som uppenbart använder falska följare? Har du själv funderat på att skaffa det, och i så fall varför? Skriv en kommentar och berätta!

Läs mer om nyheten på The Next Web och TechCrunch.