Google Gboard 8.7 släpps med fler inställningar för ett personlig tangentbord

google gboard 2019

Google Gboard 8.7 är släppt med några välkomna förbättringar. Bland annat med nya inställningar för tangentbordets höjd och en mängd mindre optimeringar.


Tidigare i mars släppte Google en uppdatering till Gboard med förbättrad AI-funktionalitet som gav färre felförslag vid rättningar.

Innan dess har Gboard fått fler än 100 olika språkvarianter att välja mellan, olika teman, klistermärken och stöd för animerade gif-bilder och emojiförslag. Och med Gboard 8.7 kommer hyggligt stora förbättringar.

En ny inställningen i Gboard 8.7 gör att du kan optimera höjden på tangentbordet med fler valmöjligheter. Det finns nu sju alternativ att välja mellan:

  • Extra lågt
  • Låg
  • Ganska låg
  • Normal
  • Ganska hög
  • Hög
  • Extra högt

De två nya tilläggen är Extra-short och Extra-tall. Perfekt om du behöver ett extra litet eller högt tangentbord på skärmen.


En annan nyhet är att symboltangenten inte längre vibrerar när du trycker på den på tangentbordet. En liten detalj som faktiskt är bättre än man kanske först tänker sig; funktionen är helt onödig egentligen.

Tangentbordsvalet Handskrift har nu två inställningar för hastighet och teckenbredd.

HastighetTeckenbredd
Mycket långsamExtra smal
LågTunn
Ganska lågGanska tunn
NormalNormal
Ganska snabbGanska tjock
HögTjock
Mycket snabbExtra bred

Om du har Google Gboard på din Android-telefon kommer du att få nyheterna med en vanlig uppdatering från Play Store. Vill du prova allt det nya innan uppdateringen släpps officiellt kan du bli en beta-testare. Allt du behöver göra är att gå till Google Play Store och välja att bli en beta-testare där – och vill du gå ur beta-programmet gör du det på samma sida bara.