Google Chrome får stöd för HDR – du måste använda Windows 10

Google Chrome Logo 2016

Google Chrome får stöd för HDR-visning i Windows 10. Förutsättningarna är att Chrome uppdaterats till senaste versionen och att du har en HDR-kompatibel skärm.


Fördelen med HDR är att färgerna blir kraftfullare och antalet nyanser mellan svart och vitt blir fler. Du får alltså ljusare ljust och mörkare mörkt med fler detaljer som kan lyftas fram.

Redan idag har webbläsaren Chrome stöd för HDR men bara på Android. Stödet kom redan under 2017 men nu tar Google tekniken till din bärbara eller stationära dator.

Det är förvånande att Google inte öppnat för HDR i Chrome på datorn tidigare. Kanske har företaget väntat på att Windows 10 skulle mogna tillräckligt genom uppdateringar, eller kanske väntade de på att stödet för VR-teknik i Chrome skulle bli klart.


Allt fler tjänster och utvecklare aktiverar HDR-stöd i sina produkter. Netflix är en av de populäraste som nyligen gav stöd för HDR-visning i deras applikation till Windows 10.

Fortfarande är antalet datorskärmar med HDR-stöd extremt få och oftast väldigt dyra. Mjukvaran är på väg att komma ikapp hårdvaran, och det väldigt snabbt.

Om du redan har Google Chrome kommer webbläsaren att uppdatera sig automatiskt med alla nya funktioner, och HDR-stödet. Har du inte Chrome idag kan du ladda ner webbläsaren härifrån och testa själv.