Netflix passerar milstolpe och kommenterar Apple-rykten

Netflix Logo 2016

Det går bra för filmtjänsten Netflix. När företaget redovisade sitt resultat för fjärde kvartalet låg det helt i linje med förväntningarna; antalet abonnenter var dessutom betydligt fler än vad alla kunde väntat sig.


Totalt tillkom 8,33 miljoner nya abonnenter under fjärde kvartalet. Det är 2 miljoner fler än vad Netflix räknat med. Av de nya abonnenterna var 2 miljoner från USA och 6,33 miljoner utanför landet.

Ser vi till 2018 års första kvartal tror Netflix att de kan locka till sig runt 6,4 miljoner nya abonnenter. Alla positiva siffror har gjort att Netflix aktievärde fick en rejäl skjuts uppåt med 9 procent under måndagen.

Tack vare ökningen till 248 dollar per aktie har Netflix nu passerat en milstolpe och drömgräns på 100 miljarder dollar. Vi gissar att aktieägarna och investerarna är riktigt glada idag.

Netflix kommenterar konkurrenterna Amazon och Apple

Samtidigt som Netflix presenterade sin kvartalsrapport passade filmtjänsten på att kommentera sina kanske tyngsta konkurrenter för 2018, nämligen Amazon och Apple.


Mest intressant är Apple som ryktats vilja köpa Netflix ett bra tag nu. Netflix nämner att de känner till ryktena men vill varken bekräfta eller förneka något kring det hela. Istället väljer filmtjänsten att benämna Apple som en framtida konkurrent inom kategorin för strömmad film.

Tack vare sitt ekosystem med iPhone-telefoner, iPad-surfplattor och Mac-datorer har Apple en rejäl gräddfil raka vägen till fler än en miljard potentiella kunder. Precis som med Apple Music alltså.

Och när en konkurrent sägs vara beredd att spendera otroliga en miljard dollar på eget, originell innehåll. Då gäller det för Netflix att vara ordentligt vaksam, för Apple kan snabbt bli en marknadsledare med sin enorma budget. Företaget har trots allt mer än 270 miljarder dollar (!) att lägga på vad de vill.

Tror du Netflix behöver känna sig hotad av Apple och Amazon? Kommer vi att se ett skifte på marknaden för filmtjänster där Apple tar tronen med sina miljarder att spendera?