Minecraft slår rekord i antal spelare – 74 miljoner totalt i december

Minecraft

Minecraft hade 74 miljoner aktiva spelare i december 2017. Ett nytt rekord för succéspelet och en tydlig markering om att Minecraft inte har några planer på att sakta ner.

Siffran är den högsta någonsin sen Minecraft släpptes för cirka nio år sidan. Det avslöjar spelets nya huvudansvarige Helen Chiang som även berättar att fler än 144 miljoner exemplar av Minecraft sålts över alla tillgängliga plattformar.

”Vi satte nyligen ett nytt månadsrekord i december, så nu är vi på 74 miljoner aktiva användare – ett bevis på att användarna kommer tillbaka till spelet, oavsett om det är uppdateringar till spelet eller nya spelare från hela världen”, säger Helen till PopSugar.

Vad Helen inte berättar är hur siffran är fördelad över plattformarna. Minecraft fick sin initiala framgång på PC men har sedan dess blivit en succé även på Xbox, Playstation och Switch. Du kan till och med spela Minecraft på din Raspberry Pi om du har en sådan.

Succéspelet PUBG toppar fler än 30 miljoner spelare totalt

74 miljoner månatliga spelare kan jämföras med supersuccén PUBG som har totalt 30 miljoner spelare (inte månatliga alltså). Då har PUBG inte funnits på marknaden speciellt länge, men antalet är ändå mycket imponerande.

När det kommer till uppdateringar har Minecraft tappat lite fart den senaste tiden. Våren 2018 ser dock ut att bli ett rejält steg framåt för spelet med uppdateringen Aquatic.

Aquatic är en stor uppdatering som ger stöd för undervattensbaser, lägger till skeppsvrak, delfiner och korallrev. När du besöker alla undervattensstrukturer finns skatter att hitta, nya områden att utforska och fiender att besegra. Men det här är ändå inte uppdateringen du väntat på.

Den som alla pratar om och som kommer att locka många nya (och gamla) användare är Super Duper Graphics Pack. 4K-upplösning, HDR och generellt kraftigt uppgraderad grafik med tillhörande förbättrad ljusmotor. Vi vet att Aquatic släpps inom en överskådlig framtid, Super Duper Graphics Pack däremot har ännu inget lanseringsdatum.

Framtiden är ljus för Minecraft och antalet spelare bara ökar. Om Microsoft och Mojang kan fortsätta leverera nytt material till spelet lär det inte dröja innan Minecraft når 100 miljoner spelare på en månad. Eller vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.