Minecraft finns nu till Nintendo New 3DS & New 2DS

Minecraft

Det extremt populära spelet Minecraft släpps till handkonsolerna New 3DS och New 2DS. En helt oväntad lansering som många garanterat kommer att uppskatta.


Minecraft kan givetvis använda båda skärmarna i handkonsolerna och skapar kartor som har storleken 2 016 x 2 016 block, med en maximal höjd på 128 block.

Det kanske låter lite i jämförelse med exempelvis PC-versionen, men det är fortfarande mer yta än vad Minecraft på Wii U har. Och för att hitta runt går det att använda en karta på den nedre skärmen. Smart, och enkelt.

Om vi ska jämföra Minecraft-versionen med någon annan rent funktions- och innehållsmässigt så är det 0.15.4 av Minecraft: Pocket Edition. Det är hela 24 uppdateringar efter den senaste versionen (som är 1.1.5).

Mojang har lovat att släppa en mängd uppdateringar till Minecraft för Nintendo New 3DS och New 2DS. Därmed kanske vi slipper de största begränsningarna i framtiden. Bland annat har utvecklaren lovat lokalt multiplayerstöd framöver.


minecraft-maps-new-3ds

Med spelet följer fem skinpacks och två texturpacks. Då får alltså ett relativt brett utbud av nya designer och utseenden på såväl världen som karaktärerna i spelet.

Notera att Minecraft endast fungerar med Nintendos absolut senaste handkonsoler. Så det är New 3DS, New 2DS eller senare som gäller. Allt annat innan dessa kommer inte att fungera på grund av tekniska begränsningar. Priset är 29.99 USD, eller kring 300 kronor inklusive moms.

Du kan köpa Minecraft för Nintendo New 3DS och New 2DS via eShop. Eller en fysisk kopia när dessa når butikerna.