Apple släpper macOS 10.13 ”High Sierra” den 25 september

macos-high-sierra

När Apple höll årets kanske största presentation med tre nya mobiltelefoner, en mediaspelare och en smartklocka utelämnades en stor nyheten — nämligen datumet när nästa stora uppdatering till macOS släpps.

Lite konstigt kan tyckas när Apple släppte datum för lanseringarna av iOS 11, tvOS 11 och watchOS 4. Samtliga tre kommer att släppas till användarna den 19 september. Så se till att ha dina enheter redo med fullt batteri och säkerhetskopieringar.

Efter presentationen passade Apple på att uppdatera sin webbsajt med information om macOS 10.13 “High Sierra”. Uppdateringen till operativsystemet kommer att släppas några dagar senare än sina kusiner, närmare bestämt den 25 september.

Den som redan har en beta-version av High Sierra kommer att få tillgång till en Golden Master-version inom en veckas tid. Det är den färdiga versionen som även släpps till vanliga användare. Räkna dock med att Apple tänker uppdatera macOS ytterligare med mindre uppdateringar om något oväntat dyker upp längs vägen.

Bland nyheterna i macOS 10.13 ”High Sierra” finner vi användandet av filsystemet Apple File System (APFS), stöd för HEVC (H.265), Metal 2, Virtual Reality och stöd för externa grafikkort. Uppdateringen av operativsystemet är snarare en förfining av macOS än något uppseendeväckande nytt.

Här är en video som går igenom de viktigaste nyheterna i nya versionen: