Google ersätter felande Nexus 6P-enheter med Pixel XL

Nexus 6P

Google ersätter felande exemplar av Nexus 6P med nyare Pixel XL. Det rapporterar flera nyhetssajter som även skriver att bytet endast kommer att ske för kunder i USA, England och Kanada.

Anledningen till att Nexus 6P ersätts helt är ännu oklar men det är inte ovanligt att tillverkarna ibland ersätter gamla prylar som faller inom ramen för ersättning med nyare modeller. Vi har tidigare sett Apple göra det och nu även Google.

För att få sin Nexus 6P utbytt mot en Pixel XL krävs några grundläggande steg och förutsättningar. Det första är så klart att man ska bo i USA, England eller Kanada. Det andra är att felet med telefonen inte får var vara av fysisk karaktär.

Det betyder exempelvis att skärmen måste vara hel, att det inte får finnas några vattenskador eller dylikt. Om de kraven möts kan man göra en RMA-ansökan till Google och skicka in telefonen.

Därefter handlar det till stor del om tur. En del användare av Nexus 6P rapporterar att de fått en Pixel XL, andra om att de fått en ny Nexus 6P. Det kan även skilja sig en del i lagringsutrymmet beroende på vilken marknad man tillhör.

Boende i Kanada får exempelvis endast varianten med 32GB medan de i USA och England får 128GB i sin nya Pixel XL. Varför det skiljer sig är oklart, men det vore logiskt om det finns separata regler för de olika länderna som begränsar.

Huruvida det här bytet även kommer att bli aktuellt i Sverige återstår att se. Det finns dock inget som pekar på en sådan åtgärd från Googles sida. Vi får helt enkelt avvakta och hoppas på det bästa.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.