Nokia 8 kan bli först med Android 8.0 – uppdatering snart klar

nokia-8-front-back

Har du en Nokia 8 och hoppas på att snart få uppdateringen till Android 8.0 ”Oreo”? Då kan vi glädja dig med att nya mjukvaran snart är redo för att släppas till användarna.

Det betyder att Nokia 8 blir första mobiltelefonen från HMD Global att få Android 8.0, därefter följt av Nokia 4, Nokia 5 och Nokia 6. När de får uppdateringen är dock oklart, men räkna under senare delen på 2017 eller tidigt 2018.

Bland nyheterna som ges till mobiltelefonerna med Android 8.0 finner vi exempelvis nya emojis, integration med Google Assistant för tredjepartsappar och förbättrad batteritid för telefonen. Orea kommer även med nerladdningsbara typsnitt, notifieringsförbättringar och mer.

Det verkar som att HMD Global tänker satsa stort på snabba uppdateringar till sina modeller och använda det som ett försäljningsargument. Tidigare fick Nokia 5 september-uppdateringen för Android till och med före Googles egna Nexus- och Pixel-telefoner.

Nokia-telefonerna har fått tämligen bra betyg i tester och om du snabbt vill ha Android 8.0 till din mobiltelefon kan de vara ett bra val. Åtminstone Nokia 8 som är flaggskeppsmodellen i skrivande stund.

Vi håller tummarna för att Android 8.0 faktiskt släpps snabbt till Nokia 8 som allt nu tyder på. Och att fler tillverkare följer i spåret utan att dröja alltför länge. Den stora fragmenteringen i mobilkategorin för Android-telefoner och mobiloperatörerna gör att det dröja flera månader innan många kan få de senaste uppdateringarna, om ens överhuvudtaget.

Frågan är om detta är något Nokia och HMD Global kan ändra på. Vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.