Google Assistant i Samsungs nya tv-apparater för 2019

samsung-tv-logo

Google Assistant kan släppas till Samsungs tv-apparater. Det avslöjar webbsajten Variety som även skriver att stödet kan komma någon gång under 2019. Eller rättare sagt att Samsung då kan släppa nya tv-modeller som har Googles smarta röstassistent inbyggd.

Google Assistant finns redan i en rad tv-apparater från konkurrenten LG. Där med praktisk röststyrning av exempelvis uppspelning av film och tv-program. Det går även att styra andra prylar i ett smart hem och ställa frågor om såväl väder som allt annat man kan tänka sig.

Huruvida ryktet från Variety faktiskt stämmer återstår att se. Samsung har valt att inte kommentera uppgifterna i skrivande stund. Något som talar emot är att den sydkoreanska tillverkaren har egna assistenten Bixby som bland annat redan finns i företagets mobiltelefoner.

Bixby har dock inte fått något positivt mottagande på marknaden, vilket Google Assistant däremot har gjort med en betydligt större spridning i en rad produkter. Det gör det mer sannolikt att Assistant landar i nya tv-apparater under 2019. Frågan är också om Samsung tänker lägga ner Bixby helt om så faktiskt blir fallet.

Kan visas under CES 2019

Det är tänkbart att Samsung visar sina nya tv-apparater för 2019 under CES-mässan tidigt i januari. Närmare bestämt tisdagen den 8 januari till lördagen den 12 januari.


En annan nyhet som kan landa i kommande Samsung-modeller är förbättrad ljudkvalitet. Betydligt bättre dessutom, med tekniker jämförbara de i Apple HomePod. Exempelvis identifiering av rummets struktur och storlek, samt omgivande ljud.

Med ett växande intresse för digitala assistenter kan vi vänta oss ett brett utbud av nya, smarta prylar under 2019. Inte minst lär vi få se en rad tv-apparater som tänjer på gränserna av vad de klarat hittills, garanterat med smartare och roligare funktioner. Och digitala assistenter som Google Assistant och Bixby.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.