Gmail 5.0 ger stöd för IMAP & Exchange

Gmail 5.0 IMAP Exchange Gmail 5.0 Meny


Google har släppt Gmail 5.0 för Android och med den får vi flera tunga nyheter.

Det första man noterar är att designen nu är av typen Material. Det betyder att i stort hela gränssnittet nu fått ett annat utseende, även om utseendet i grunden är detsamma med menyer, knappar och alternativ där de funnits tidigare.

Den andra nyheten är att Google äntligen implementerat stöd för andra e-posttjänster än bara sin egna. Man kan nu ansluta tjänster som Yahoo, iCloud Mail, Outlook, Exchange – ja i stort alla som stöder IMAP eller POP.

Självuppdaterande trådar

Vidare kan nu e-posttrådar uppdatera sig själva som en vanlig chatt när nya meddelande kommer in. Därmed får vi inte längre en vanlig notifiering då e-postmeddelandet lägger sig längst ner som vi är vana vid.


Tacksamt nog kan vi nu ha en enda app (som dessutom ofta är förinstallerad) för alla e-posttjänster och därmed slipper vi installera tredjepartsappar – åtminstone till viss del. En del appar har givetvis funktionalitet som Gmail saknar.

Gmail 5.0 för Android håller på att rullas ut just nu och det bör inte ta lång tid innan du ser uppdateringen i din telefon.

Inbox

Den som vill pröva något ännu nyare kan titta närmare på Inbox från Google – ett helt nytt och innovativt sätt att hantera e-post.

Inbox kräver i skrivande stund en inbjudan för att kunna använda och fungerar dessutom inte med Google Apps. Läs mer om nya Inbox här.

Lästips: 7 bästa Android-apparna för Gmail – CloudMagic/Mailbox/BlueMail