Gamla Pixelmator Classic uppdateras med modernt gränssnitt & fler funktioner

pixelmator update 2022 07 mac iphone

Pixelmator Team har släppt en stor uppdatering till gamla Pixelmator Classic-appen för iPhone, iPad och Mac. Med version 2.7 introduceras ett förbättrat, modernt gränssnitt och bättre stöd för en rad filformat.

Uppdateringen kommer nära året efter att den förra versionen – 2.6.4 – släpptes. Och det är ingen liten uppdatering heller, utan den kanske mest signifikativa hittills för appen.

Pixelmator Photo fungerar nu med både iPhone och iPad

Version 2.7 ger oss ett helt nytt, förbättrat gränssnitt och stöd för att öppna Pixelmator Pro-filer. Notera att stödet för Pixelmator Pro-formatet är begränsat i sin första implementation.

Pixelmator Team har dessutom valt att lägga in samma PSD-motor som Pixelmator Pro använder, vilket betyder bättre stöd för Photoshop-formatet.

Bildredigeraren har även stöd för Metal-ramverket vilket ökar prestandan och gör appen mer anpassad för framtida versioner av iOS, iPadOS och macOS.

Pixelmator Pro uppdateras för macOS Monterey & M1 Pro / Max

Och nyheterna stannar inte där. Pixelmator-appen har en förbättrad exportfunktion som gör det mycket smidigare att byta storlek och färgformat. Penselinställningarna är mer intuitiva att använda och det finns förinställda beskärningsformat.

Pixelmator Team har lagt ner stor möda och rejält med arbete på att förbättra sin gamla Pixelmator-app. En förvånansvärt stor uppdatering för en gammal app, men också en mycket uppskattad sådan.

Pixelmator Classic går inte längre att köpa via App Store. Om du redan har appen sen tidigare och den inte är installerad så kan du fortfarande installera den via din apphistorik. Annars är du låst till att skaffa Pixelmator Pro för Mac respektive Pixelmator Photo för iPhone och iPad.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.