Game Center är tillbaka – blir en del av Apple Arcade med iOS 14

apple game center ios 14 landscape

Apple återintroducerar Game Center som en del av Apple Arcade. Med nya versionen får vi bättre design, ny funktionalitet och stöd för alla plattformar från Apple.

Game Center släpptes initialt under 2010 tillsammans med iOS 4. Då marknadsfördes funktionen som ett nytt och roligt sätt att spela tillsammans med kompisar online.

Sedan dess har Game Center knappast varit på någons läppar. Visst fungerade funktionen som den skulle, men det blev aldrig någon superhit som Apple kanske hade hoppats på.

Med iOS 14 gör Apple ett nytt försök genom att återintroducera Game Center med ny design, optimeringar och funktionsförbättringar. Bland annat är det nu lättare att se vad dina vänner spelar och vilka framsteg de gör.

Game Center fungerar med iOS 14, macOS 11.0 ”Big Sur”, iPadOS 14 och tvOS 14.

Apple har också omarbetat hur framsteg, så kallade achievements, visas i Game Center. Nu har Apple lagt in framstegen så att de framställs som spelkort du kan samla på. Givetvis kan du enkelt se både dina egna och vänners spelkort för att jämföra dem.

Genom att inkludera Game Center som en del av Apple Arcade får användarna ett extra incitament till att skaffa speltjänsten. Huruvida det faktiskt är en användbar funktion, ja det återstår att se.

Är du utvecklare eller bara mer intresserad av nya Game Center kan du se en Apple-video om funktionen här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.