Facebook rullar ut mörkt läge till iPhone och iPad

Facebook

Hittills är det bara ett litet antal användare som fått mörkt läge – men nu arbetar Facebook på att rulla ut funktionen för iOS-appen. Både för iPhone och iPad.

Det är webbsajten 9to5mac som är först med att rapportera om att mörkt läge är på gång till både iPhone och iPad. Ett läge i appen som varit under utveckling sedan åtminstone april i år.

När nya funktioner rullas ut är det vanligt att bara någon procent av användarna får stödet initialt. Anledningen är att man vill begränsa eventuella problem om det uppstår knepigheter längs vägen.

Om inga större problem eller buggar uppstår för den första procenten så släpps allt fler på gradvis tills hundra procent får mörkt läge.

När du får mörkt läge i din iOS-app kan du aktivera det via inställningarna. Klicka på de tre strecken i nedre, högra hörnet och välj alternativet ”Dark Mode”. På svenska står det ”Mörkt läge”.

Svårare än så är det inte. Det kan dröja allt från dagar till veckor innan du får mörkt läge i din app. Håll ett öga på inställningarna så dyker det upp tids nog.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.