G2A kräver pengar av inaktiva användare – hård kritik mot spelsajten

G2A Evil

Har du registrerat ett konto på webbsajten G2A, men besöker inte sajten speciellt ofta? Då gäller det att vara vaksam – för G2A har börjat ta betalt av inaktiva användare.

Det är minst sagt hård kritik som riktas mot webbsajten G2A just nu. Sajten som säljer spelnycklar till en rad plattformar har nämligen börjat kräva extra avgifter av användare som inte använder sitt konto.

Den som inte har loggat in på sitt G2A-konto inom en period på 180 dagar tvingas betala en straffavgift på en (1) euro. Därefter ytterligare en (1) euro per månads inaktivitet. Något som tydlig står i sajtens villkor, men som har mottagits mycket dåligt av användarna.

Avgiften dras direkt från användarnas G2A Wallet och finns inte tillräckligt med pengar förbehåller sig G2A rätten att dra de få pengar som finns, eller helt stänga av användaren för att denne inte kan betala.

G2A svarar på kritiken

G2A försvarar sina avgifter och menar att det är normalt förfarande hos många sajter. De säger också att varje inaktiv användare kostar dem pengar, och att man absolut inte behöver köpa något för att undvika avgiften. Allt som krävs är minst en inloggning var sjätte månad.

Och det här är bara en av flera kontroverser kring G2A och deras sätt att driva sajten. G2A har vid upprepade tillfällen beskyllts för att sälja piratkopierade spelnycklar, att deras betaltjänster är svåra att avaktivera och att utvecklare förlorar pengar på grund av sajten.

En person som skarpt ogillade hur G2A skött sin verksamhet är bortgångna YouTube-profilen och spelkritikern John ”TotalBiscuit” Bain. Och han har inte skrätt med orden i sin kritik.

Har du använt G2A någon gång, eller kanske någon annan spelsajt som säljer billigare spel än handeln? Hur har dina upplevelser varit med dessa sajter och dina köp? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.