Problem med iOS 12.1.2 – många rapporter

apple-ios-12

Uppdateringen med iOS 12.1.2 ställer till med problem för iPhone-användarna. Den nya mjukvaran släpptes för att lösa en rad problem – istället ställde den till med flera nya. Läs mer här under om varför iOS 12.1.2 är problematisk.


Apple släppte iOS 12.1.2 den 18 december 2018. Uppdateringen är tillgänglig på iPhone 5S, iPhone SE och framåt. Efter den initiala lanseringen skickade Apple ut en andra uppdatering med nytt så kallat build-nummer. Anledningen är i skrivande stund okänd.

apple-ios-12

Det här är iOS 12

iOS 12 släpptes den 17 september 2018. Huvudnyheterna är fokus på bättre prestanda, ARKit 2.0, Group FaceTime och Memoji. Apple lade även in stöd för nya, digitala hälsofunktioner, bättre föräldrakontroller, DND-optimeringar och grupperade notifikationer.

Läs mer om iOS 12 på den officiella produktsidan.

Det spekuleras i att Apple har gjort ändringar som relaterar till patentstriden med tillverkaren Qualcomm. iPhone har åtminstone temporärt begränsats för försäljning i Kina och Tyskland, något Apple säger sig kunna gå runt med iOS-förändringar.


Vad Apple däremot inte har kunnat gå runt just idag är stora problem med iOS 12.1.2. Och dessa kan du läsa om här under.

Det här måste du veta om iOS 12.1.2

Varför släpptes iOS 12.1.2?

Uppdateringen innehåller buggfixar för iPhone XR, iPhone XS och iPhone XS Max. Bland annat korrigeras buggar vid aktivering av eSIM samt ett problem vid mobilanslutning i Turkiet. Läs mer om innehållet i iOS-uppdateringarna här.

Hur viktig är iOS 12.1.2?

Vi rekommenderar att du alltid installerar uppdateringar till iOS. Men om du inte befinner dig i Turkiet eller använder eSIM så är uppdateringen inte viktig för dig.

Vad är problemet med iOS 12.1.2?

En rad användare rapporterar att deras iPhone har problem att ringa samtal, skicka och ta emot SMS, samt ansluta till WiFi med iOS 12.1.2.

Vilka länder är drabbade?

Det har dykt upp rapporter från användare i Europa, Asien, Sydamerika och USA. Speciellt den amerikanska marknaden verkar vara hårt drabbad.

Har Apple en lösning på iOS 12.1.2?

Den här typen av problem följs ofta av en snabb lösning från Apple. Så räkna med att iOS 12.1.3 släpps inom kort – om den inte redan är tillgänglig idag.

Vad kan jag göra som drabbad?

Det enda du kan göra är att vänta på en lösning från Apple.