Google Duo: Nerladdad 1 miljard gånger

Google Duo logo

Google Duo har nått en miljard nerladdningar från Play Store. Appen lanserades under Google I/O 2016 tillsammans med appen Allo.


Google Duo är en app för att ringa videosamtal med Android och iOS. Appen har ett enkelt och praktiskt gränssnitt som gör det smidigare att komma igång med videosamtal.

Till skillnad från Allo, som inte fått något större intresse på marknaden, så är Duo en klar succé. Trots att videosamtal går att ringa från många andra, tunga konkurrenter.

Så pass stor succé att Duo nu är den andra appen någonsin – av alla som inte är förinstallerade i Android – på Play Store som passerar en miljard installationer. Det är bara spelet Subway Surfers som passerat den milstolpen.

Google lägger ner Allo – satsar på Duo och RCS

Det är knappast någon nyhet att Google har en benägenhet att stänga ner omtyckta appar och tjänster lite hur som helst. Vi har sett det tidigare med e-postklienten Sparrow och RSS-tjänsten Google Reader.


Och nu är det dags för nästa app att försvinna, nämligen Allo. Appen kommer att vara tillgänglig fram till mars 2019, och därefter tas den bort helt.

Istället vill Google fokusera mer på vanlig SMS med användning av Universal Profile RCS. En uppgraderad variant av SMS som bland annat stöder gruppchatt, filöverföring, delning av positionsdata och användning av chatt-botar.