Fujifilm X-A5 är en utmärkt nybörjarkamera med 4K-video & Bluetooth

fujifilm-x-a5-mood

Fujifilm har lanserat instegskameran X-A5 med stöd för videoinspelning i 4K-upplösning och automatisk bildöverföring över Bluetooth.

Digitalkameran är den senaste modellen i Fujifilms lägstaserie för spegellösa kameror i X-serien. Den har en 24.2-megapixel APS-C-sensor av traditionell Bayern-variant. Det är alltså inte samma X-Trans-sensor som Fujifilm använder i flera av sina dyrare kameramodeller.

Fujifilm X-A5 har snabb fasdetekterande autofokus, stöder automatisk överföring av fotografier via Bluetooth och spelar in videoklipp i 4K-upplösning. Med den svängbara skärmen som kan vridas 180 grader är kameran perfekt för vloggare som vill kunna se sig själv. Dessutom finns nu en mikrofonkontakt för dig som vill använda en sådan.

Fujifilm X-A5

Nytt objektiv: XC15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ

Till kameran följer en helt ny optik som är Fujifilms första motoriserade powerzoom. Objektivet heter XC15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ och är ett lättviktigt alternativ till Fujifilms större, zoomobjektiv med större bländare. Vikten stannar på föredömligt låga 136g.

Inbyggt i kameran sitter 11 filter som användaren kan applicera direkt vid fotografering i JPEG-formtet. Dessa kallas ”Film Simulation Modes” och kompletteras med ytterligare 17 så kallade ”Advanced Filters” för extra effekter.

Fujifilm X-A5 utan objektiv kostar 300 USD, vilket omräknat blir kring 3 000 kronor inklusive moms. Lägg till nya XC15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ och prislappen ökar till 600 USD, eller runt 5 900 kronor inklusive moms.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.