Fossil släpper Android Wear 2.0 till Q Founder, Q Marshal & Q Wander

Fossil Q Marshal

Fossil har börjat rulla ut uppdateringen med Android Wear 2.0 till alla sina smartklockor. Det meddelar tillverkaren som blir den första efter LG att släppa nya versionen av Googles klockplattform till sina produkter.

Beroende på klockserie du använder på handleden så får du Android Wear 2.0 tidigare eller senare då Fossil rullar ut uppdateringen lite olika beroende på modell och serie.

Med Q Founder, Q Marshal och Q Wander har uppdateringen redan börjat skickas ut på de många marknaderna. Senast slutet på mars ska du ha fått en uppdatering till din smartklocka.

När du uppdaterat din klocka kommer du att märka av ett omdesignat gränssnitt som är enklare och snabbare att använda. Du får även stöd för så kallade ”complications” med snabbvisning av exempelvis väder och gångna steg och en stor mängd nya watchface-utseenden att välja mellan.

När konkurrenterna tänker släppa sina uppdateringar återstår att se. Så även om fler stora tillverkare vågar haka på trenden och släppa egna smartklockor när tungviktaren Tag Heur nu lanserar sin andra lyxmodell.


Lästips: Smarta klockorna som får Android Wear 2.0


Om du nu råkar ha en Fossil-klocka och frenetiskt börjar kolla om uppdateringen är släppt så kan vi mana till lugn. Android Wear 2.0 är ett stort lyft för plattformen men inte överväldigande mycket bättre. Optimeringarna ger lite extra funktionalitet och så, men tro inte att du får en helt ny klocka på handleden.

Med det sagt behövs ändå stabilt underlag med smartklockor som använder Android Wear 2.0 för att ens kunna rucka på Apple Watch — en serie klockor som dominerar marknaden med bra hårdvara, stabil mjukvara och köpsugna konsumenter som stöttar plattformen watchOS.

Fossil är bara en av många tillverkare som tänker släppa Android Wear 2.0 till sina smartklockor. Men det krävs att alla snabbar upp arbetet med lanseringen av sina uppdateringar, annars är risken att användarna tröttnar och byter sida. Huawei Watch har haft beta-versioner av Wear 2.0 i flera månader men har fortfarande inte fått den färdiga versionen.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.