Första bilderna på Fitbit Charge 5

fitbit charge 5 leak 1.jpg

Hoppsan, det verkar som att bilder på Fitbit Charge 5 har läckt ut före den officiella avtäckningen senare i år.

Det är så kallade renderingar som skapats i datorn och ska visa Fitbit Charge 5 i tre olika färgkombinationer.

Läs mer: Är Fitbit Charge 4 & Charge 3 vattentät? Här är svaret

Bilderna visar hur Fitbit Charge 5 ser ut från sidorna och framifrån. Men däremot vet vi inte hur baksidan med alla sensorer ser ut – åtminstone inte än.

Det är uppenbart att Fitbit har lånat en hel del designdrag från tidigare släppta Fitbit Luxe.

Skärmen är stor och färgrik, på sidan verkar det sitta en svepkänslig tryckknapp och precis som tidigare modeller verkar Charge 5 (tacksamt nog) ha bytbart armband.

Det är inte fastställt när Fitbit Charge 5 släpps, men skärmen visar datumet 23 oktober vilket kan vara en vink.

Läs mer: Fitbit Charge 4 – aktivitetsarmband med GPS & sömnmätning

Som ni ser på bilderna så har Fitbit valt en mer rundad och mjukare design än vad Charge 4 har. Vi tycker att det är ett steg i rätt riktning eftersom den befintliga modellen kan kännas lite ”hård” i sitt utseende.

När Fitbit Charge 4 släppte så låg prislappen mellan 1 400 kronor och 1 600 kronor. Efter ungefär sex månader minskade priset till mellan 1 200 och 1 300 kronor. Det lägsta priset hittills enligt Prisjakt är 1 090 kronor den 30 juli 2021.

När Fitbit Charge 5 släpps kan du använda prisuppgifterna ovan som riktpriser för hur prisförändringen kan se ut när nya modellen släpps respektive efter ett halvår på marknaden.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.