Följer det med hörlurar till iPhone 12? Analytiker säger nej (maj 2020)

apple earpods

Det är oklart om iPhone 12 skeppas med hörlurar i lådan. Tidigare iPhone-modeller har så kallade EarPods-hörlurar som ansluts via Lightning. Med iPhone 12 kan det dock bli hörlurslöst.

Det är kända Apple-analytikern Ming-Chi Kuo som rapporterar att iPhone 12 kanske inte har hörlurar med i lådan.


Anledningen till att iPhone 12 kanske inte har medföljande hörlurar? Enligt Ming-Chi Kuo vill Apple öka försäljningen av de dyra AirPods-lurarna.

Vi vet att Apple arbetar på minst en ny AirPods-modell för lansering 2020 eller 2021. Det vore riktigt dåligt av Apple om de försökte öka försäljningen den här vägen, men inte heller speciellt förvånansvärt.

Apple arbetar hela tiden för att öka sina marginaler och öka intäkterna. Att ta bort EarPods skulle garanterat få många att köpa AirPods, och den initiala kritiken lär komma och gå snabbt nog.

Det finns en förhoppning om att AirPods Pro-modellen ska kunna skeppas i 80 till 93 miljoner exemplar bara under 2020 – trots krisen runt covid-19 och allt vad det innebär i försäljningsminskning.

Även om du inte får med några EarPods-lurar med iPhone 12 så finns det fortfarande lösa enheter att köpa. De kostar några hundralappar vilket läggs på priset på telefonen, och vi ska inte räkna med att Apple sänker priset på iPhone 12-telefonerna för att kompencera heller. Snarare lär du få betala samma eller mer trots avsaknaden av hörlurar.

Exakt vad som sker återstår att se, men vi är lite nervösa för att Apple försöker pressa sina marginaler för långt den här gången.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.