Apple öppnar butikerna i Helsingborg & Malmö – inför krav på munskydd

apple butiks front istanbul unsplash

När corona-pandemin slog till med full kraft valde Apple att stänga alla sina butiker, även de i Sverige. Nu smygöppnar Apple två av sina svenska butiker igen – med krav på munskydd för alla kunder.

Det är Apples butiker i Helsingborg och Malmö som äntligen öppnar igen. Torsdagen den 25 maj slår de upp portarna för kunder – men det är inte bara att traska in hur som helst.

Apple har infört flera krav på sina kunder för att minska riskerna för smittspridning. Den som vill besöka Apples butiker måste använda munskydd, godkänna temperaturmätning med en termometer och så klart hålla avstånd till andra inne i butiken.

Den som inte har munskydd ska kunna få engångsmunskydd på plats i Apples butik. Personer med feber kommer inte att släppas in.

Till Di DIGITAL säger Apple att företaget kommer att ha ordentliga säkerhetsrutiner med temperaturkontroller, social distansering och ansiktsmasker för att säkerställa att kunder och anställda håller sig friska.

Apple-butikerna öppnar med begränsade öppettider

Bara ett begränsat antal personer kommer att få vistas i butikerna på en och samma gång. Det betyder så klart att en del kommer att få vänta innan de släpps in, speciellt den första tiden.

Nämnvärt är att Apples butik i Täby inte öppnar den 25 maj. Anledningen är inte bekräftad, men sannolikt handlar det om den större smittspridningen av covid-19 i Stockholm som är anledningen.

Det är idag oklart när Täby-butiken kan öppna som vanligt.

Båda butikerna i Helsingborg och Malmö öppnas med begränsade öppettider. När Apple övergår till normala öppettider återstår att se.

Just nu pågår en omfattande process med att inför de nya säkerhetsrutinerna i Apples andra butiker och gradvis öppna dem för kunder. HIttills har Apple öppnat butiker i Australien, Hongkong, Italien, Kina, Schweiz, Sydkorea, Taiwan, Tyskland, USA och Österrike.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.