Flimrande skärm med Macbook när adapter används — är du drabbad?

apple macbook pink

Apple kan ha ett problem att lösa med 2016 års variant av Macbook. Användare har rapporterat om flimrande skärmar när Macbook används tillsammans med hdmi-adaptrar anslutna till datorns usb-c port.


Vad vi har förstått av historien så här långt är att fjolårets modell inte påverkas av det här. Det är alltså detta årets Macbook som har flimrande skärm och det ska gälla oavsett om du kör OS X, macOS eller Windows.

En del användare påstår att de kunde fixa problemet själv (åtminstone temporärt) genom att blåsa in i usb-porten, andra verkar inte ha nått fullt lika lyckade resultat.

Vi får dåliga vibbar så fort någon måste blåsa in i en port för att lösa problem, för vi vet alla hur bra det var för NES-konsolerna, eller hur? För dig som inte är beläst eller gammal nog för att veta så var det inte bra alls. Faktum är att det bidrog till fortsatta problem.


Lästips: iPhone 7 32 GB är åtta gånger långsammare än iPhone 7 256 GBSkärmen ska kunna börja flimra precis när som helst men värst verkar det vara direkt efter att datorn vaknat upp från viloläge. Och det sker med både den officiella adaptern och tredjeparts, vilket betyder att det troligtvis är datorn som är problemet och inte tillbehöret.

Om Apple kan fixa det hela via en vanlig mjukvaruppdatering återstår att se, men vi hoppas att de åtminstone erkänner att något är fel (OM något är fel). På så vis vet vi att tillverkaren uppmärksammat att något är på gång och att de arbetar med en eventuell lösning.

Har du märkt att din Macbook har en skärm som flimrar när en adapter används? Berätta gärna om dina upplevelser!