Fitbit lovar stort — släpper uppdateringar med stora nyheter till sina produkter

fitbit wrist charge hr

Fitbit är superheta just nu och trots avsaknaden av nya produkter under CES 2017 så pratas det otroligt mycket om företaget. Först kom köpet av omtalade tillverkaren Pebble, bekräftelsen på att Fitbit tänker skapa sin första egna smartklocka och nu tunga uppdateringar till aktivitetsarmbanden i Fitbits produktserier.

Den största nyheten som Fitbit presenterade under CES 2017 är ett helt omarbetat socialt bemötande där användarna får en ny Community-sektion i Fitbit-appen. Här kan man prata med andra Fitbit-användare, skapa kontakt med familj och vänner för att följa deras träningar och dela framsteg med andra.

”Med de senaste förbättringarna leverera vi fler sätt att interagera med ditt sociala nätverk och ger dig en smartare, mer skräddarsydd upplevelse, som förvandlar det personliga värdet av Fitbit-enheter till en integrerad del av ditt liv”, sade James Park, Fitbits VD, om nya Community-sektionen.

Man skulle väldigt förenklat kunna jämföra Community-sektionen med Facebook men istället för barnbilder och politiska statusuppdateringar handlar det helt om fitness och träning. Här går det även att skapa specifika grupper om olika områden och gå med i andras för att diskutera saker.

Fitbit-appen hjälper dig steg för steg med målen

Andra och mindre nyheter (men inte desto tråkigare för det) är att Fitbit-appen nu kan hjälpa dig, steg för steg, med att skapa personliga mål och hjälpa dig uppnå dem. Målen kan ställas in manuellt eller skötas automatiskt utifrån träningsdata och tidigare fitness-mål.

Vidare kan du efter nya uppdateringen specificera olika huvudmål med din träning. Det kan vara att du helst går fler än 10 000 steg varje dag, att du går på en viss typ av träningspass eller får rätt mängd sömn. Fitbit-appen ställer en mängd frågor och utifrån hur du svarar kan du få hjälp med att nå huvudmålen.

Fitbit-appen ger personliga råd och tycken kring hur du tränar allt eftersom du fyller på med träningsdata. Det kan vara manuellt inskrivna näringsvärden från måltider eller automatiskt sparade träningsinformation från aktivitetsarmbandet. Du blir hela tiden hjälpt att flytta gränserna längre och längre fram i takt med att du blir bättre och bättre.

Fitbit Blaze Purple

Fitbit Blaze blir ännu bättre med fler träningsfunktioner

Ny mjukvara till aktivitetsklockan Fitbit Blaze gör den ännu bättre för alla aktivt tränande. Bland annat kan du se din konditionsnivå baserad på din VO2-max och du få guidade andningssessioner direkt via Blaze-klockan. Den sistnämnda är även tillgänglig på Fitbit Charge 2 och har fått positiva omnämnandet av de som provat.

Community-sektionen kommer att släppas i mars medan mjukvaran med stöd för personlig målsättning kommer under januari månad. Uppdateringen till Fitbit Blaze är inte att vänta förrän februari så ägare av denna klocka får hålla sig till tåls ett tag till.

Även om Fitbit inte har visat upp några nya aktivitetsarmband eller dylikt så ser vi positivt på den närmaste framtiden. Köpet av Pebble, löftet om en appbutik och en kommande smartklocka gör oss mycket intresserad av att se vad Fitbit kan leverera.

När Fitbit Blaze introducerades sköljde en våg av kritik över Fitbit för design- och funktionsvalen. Vi hoppas så klart att de har lärt sig något sedan dess och att vi får en storskalig rival till inte bara Apple Watch utan alla Android Wear- och Tizen-klockor där ute, tränings- eller icke-träningsinriktade.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.