Steam har nu stöd för Xbox-kontroller — ställa in din precis som du vill

Steam Logo

Nu kan du använda din Xbox-kontroll med Steam för Windows. Den senaste uppdateringen till populära spelplattformen ger ett rudimentärt stöd men förbättringar kommer med framtida versioner.


Tidigare under 2016 meddelade Steam att stöd skulle komma för Sony Dualshock 4. Nu verkar det som att även Xbox 360- och Xbox One-kontroller blir aktuella för användning med Steam.

Alla kontrollerna får en djupare implementation med stöd för att programmera om alla knappar. Och programmeringen kan göras spel för spel, så du får exakt styrning precis som du vill ha det.

En spännande detalj är att nyheten inte bara gäller de officiella kontrollerna från Microsoft utan även tredjeparts som använder Microsofts XInput API:er. Dock bör sägas att du måste passera några små hinder innan det fungerar.

Microsoft Xbox One Kamouflage Kontroller


Kräver senaste beta-versionen av Steam

Till att börja med måste du installera senaste beta-versionen av Steam för Windows. Det betyder att du potentiellt utsätter dig för risker med buggar och annat otyg. Därtill måste du öppna upp Big Picture Mode för att ställa in handkontrollen i fråga.

En annan viktig sak är att du inte kan ställa in flera olika handkontroller. Så fort du har programmet en kontroller appliceras samma schema på samtliga andra du ansluter.

Det roliga med Microsoft XInput är att det går att använda handkontroller som Wii Remote och dylika. Flera utvecklare har redan presenterat lösningar för denna kontroll och fler är på gång.

Vilken handkontroll skulle du vilja använda med Steam?