Finns Netflix att använda med Nintendo Switch?

Netflix
Foto: Thibault, Pening, Unsplash

Nintendo Switch är en fantastiskt händig liten spelpryl som gärna följer med i väskan eftersom den är så himla trevlig på resan. Det finns massvis med roliga och spännande spel som gör det roligare att åka på långresor och att pendla. Men vet ni vad som hade gjort det ännu roligare? Att kunna titta på film och serier!

En av de absolut största filmtjänsterna just nu är Netflix. En tjänst som finns till i princip alla tänkbara, moderna prylar på marknaden idag. Från spelkonsoler till TV-apparater, mobiltelefoner, surfplattor och datorer. Så det är väl bara att knata in till Nintendo eShop och ladda ner appen, eller hur?

Njae, fullt så enkelt är det tyvärr inte.

Lästips: Netflix släpper abonnemang med reklam under 2022

Går det att ladda ner Netflix till Nintendo Switch?

Nej, dessvärre så finns inget enkelt sätt att ladda ner och installera Netflix på en Switch-konsol idag.

Nintendo eShop har inte appen i sitt utbud vilket betyder att du måste fulfixa med spelkonsolen för att kunna använda streamingtjänsten idag. Och det betyder att du riskerar både garantin och ditt humör på samma gång.

Faktum är att du inte ens kan använda den inbyggda (och gömda) webbläsaren i Switch-konsolen för att kolla på Netflix. Det blir tvärstopp direkt.

Enda sättet att använda Netflix på en Switch idag är att ersätta det inbyggda operativsystemet med Android. En process som (för de flesta) är lång och krånglig.

Installera Android på din Switch

Det finns utmärkta guider för hur du installerar Android som operativsystem på din Switch.

Den bästa källan till information om hur du gör, vilka risker som finns och vilka fördelar du får ge upp med Android på Switch är XDA-Developers. De har utmärkta diskussionsgrupper och trådar som går igenom hela processen och vad du måste veta i detalj.

Observera att du inte – INTE – ska ge dig på det här om du inte är beredd att riskera din Switch-konsol och vet exakt vad du ger dig in på.

Här är en av flera guider som du kan läsa innan du sätter igång (läs allt!).

youtube screenlogo
YouTube finns som officiell app via eShop på din Switch – men inte Netflix!

Vilka streamingtjänster finns till Nintendo Switch?

Idag finns ingen av de klassiska streamingtjänsterna på Switch-konsolerna. Netflix, HBO Max, Disney+ och de andra aktören är just nu helt ute i kylan. Däremot finns YouTube att ladda ner direkt från eShop som en officiell Switch-app. Bra där Google!

Läs mer om YouTube-appen på Googles officiella supportsida här.

I skrivande stund vet vi inte varför de andra streamingtjänsterna inte har egna appar på Switch-konsolerna.

Den stora frågan borde egentligen vara huruvida det är lönt att använda en Switch för att kolla på film och serier. Senaste Switch OLED har visserligen en utmärkt skärm, men det är rejält batteritömmande att strömma film och du klarar dig bättre med en mobiltelefon i längden.

Fun fact: Visste du att Netflix fanns att använda på Wii U, 3DS och 2DS?

FAQ om Netflix på Nintendo Switch

Finns Netflix till Nintendo Switch?

Nej, det finns ingen Netflix-app för Nintendo Switch.

Går det att kolla på Netflix i webbläsaren till Nintendo Switch?

Nej, Netflix fungerar inte i webbläsaren på Switch-konsolerna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.