Fallout 4 får inte uppdateringen Next-Gen förrän 2024

bethesda fallout 4 skarm

Fallout 4 får en stor uppdatering som förbättrar grafiken och moderniserar spelet för nya generationens hårdvara. Men om du hade hoppats på Bethesda skulle släppa nya versionen 2023 som utlovat så blir du besviken. Den kommer först under 2024.

I ett meddelande på X (tidigare Twitter) skriver Bethesda att de tackar fansen för tålamodet, men att det behövs mer tid för att bli klar med uppdateringen. I meddelandet även att de ser fram emot en spännande återkomst till Commonwelth under 2024.

Lästips: Fallout 4 i 60 fps på Xbox Series X/S – uppdatering på gång (video)

Uppdateringen avslöjades redan i oktober. Då presenterade Bethesda att Fallout 4 på PC, Xbox Series X/S och Playstation 5 ska få stora förbättringar som moderniserar spelet på alla tre plattformarna.

Vad det betyder rent praktiskt är ett nytt prestandaläge för höga bildvisningsfrekvenser (60 fps eller högre), stöd för högupplöst grafik i 4K, buggfixar och nya texturer med högre detaljrikedom.

Huruvida det faktiskt är så att det behövs mer tid för att färdigställa uppdateringen, eller om spelutgivaren försöker vänta in den kommande Fallout-serien för att öka intresset vet vi inte. Men det är inte förvånande om Bethesda försöker förhala släppet så att det sammanfaller med seriens premiär den 12 april 2024.

Lästips: Fallout 4, Fallout 76 & Skyrim stöder nu FPS Boost på Xbox Series X/S

Du måste dock inte vänta in Bethesdas uppdatering om du vill ha bättre grafik och buggfixar. Det finns många så kallade moddar som ger många och stora förbättringar till Fallout 4. Redan idag och helt kostnadsfritt (men du måste äga huvudspelet så klart).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.