Facebook Messengar: Äntligen stöd för push-notiser i Windows 10

Facebook Messenger Logo 2019

Facebook Messenger för Windows 10 har uppdaterats med stöd för push-notiser i operativsystemet. Ett efterlängtat stöd med en liten varning.


Facebook har uppdaterat sin dedikerade Messenger-app för Windows 10. Äntligen har vi fått stöd för push-notiser direkt i operativsystemet.

Push-notiserna gör att du får meddelanden och annat i en liten men användbar ruta i skärmens nedre, högra del. Där syns meddelandet och vem som har skickat det till dig.

Det gör det lättare att följa konversationer samtidigt som du har andra saker igång på skärmen. Speciellt bra på så skärmar där du inte kan ha Messenger-appen synlig hela tiden.

Lästips: Skaffa Messenger utan Facebook-konto stoppas


För att det ska fungera krävs – åtminstone för en del – att Messenger-appen är öppen. Annars visas inte push-notiserna menar en del, och samtidigt säger andra att det fungerar utmärkt ändå med appen stängd.

Frågan här är vad som ställer till det och om Facebook behöver släppa en buggfix till appen, eller vara tydligare med förutsättningarna för att push-notiserna ska fungera korrekt.

facebook messenger windows10 push notis
Bildkälla: Aggiornamenti Lumia, Twitter

I skrivande stund kan du inte svara på en push-notis direkt i meddelandet på skärmen.

När du klickar på push-notisen öppnas Facebook-appen varifrån du kan svara där. Dessutom vet inte appen om du fått och svarat på annat håll, så räkna med dubbla eller fler notiser över flera enheter.

Lästips: Messenger & WhatsApp begränsas med iOS 13

Det är tydligt att Facebook har stora förbättringar som kan göras, men det här är ett första positivt steg i rätt riktning. Nu återstår att se vad framtiden har att erbjuda för Messenger på Windows 10.

Vad är dina förhoppningar? Eller tycker du kanske att appen är helt onödig i operativsystemet? Skriv en kommentar och berätta!