Facebook introducerar tyst läge (Quiet Mode) till sin app – Android & iOS

facebook quiet mode app 2020

Facebook introducerar ett tyst läge som gör att du kan stänga av alla aviseringar från appen i mobilen och på surfplattan. Quiet Mode som läget heter gör det lättare att ”stänga av” en stund.


Med nya funktionen Quiet Mode i appen till Android och iOS vill Facebook göra det lättare för användare att ta en paus från tjänsten.

Facebook lanserar funktionen som en del av företagets större satsning på att hjälpa de användare som behöver minska stress och öka sitt välmående. Och det är något vi alla kan behöva under den rådande coronakrisen.

facebook quiet mode 3 app 2020
Nya ”Din tid på Facebook” ger dig nyttig information

Du kommer åt Quiet Mode via hamburgarmenyn i nedre högra hörnet i appen:

  1. Klicka på hamburgarmenyn
  2. Välj Inställningar och sekretess
  3. Välj Din tid på Facebook
  4. Välj Hantera din tid
  5. Gör dina inställningar

När du aktiverar tyst läge måste du välja hur länge du vill att det ska vara aktivt.


Lästips: Facebook Messengar: Äntligen stöd för push-notiser i Windows 10

Om du aktiverar Quiet Mode och sedan öppnar appen innan tiden har löpt ut så berättar Facebook för dig hur lång tid som är kvar. Om du absolut känner att du måste använda tjänsten innan tiden är klar kan du få 15 minuters resit för en snabb koll.

facebook quiet mode 2 app 2020
Må bättre och stressa mindre med färre aviseringar från Facebook

Nämnvärt är att Facebook förbehåller sig rätten att skicka vissa aviseringar till dig trots att Quiet Mode är aktiverat. Exakt vilka är oklart, men sannolikt handlar det om sådana som Facebook är skyldiga att visa enligt lag i vissa länder.

Den nya funktionen släpps till Facebook-appen för både Android och iOS inom kort. Du får uppdateringen som vanligt via Play Store eller App Store.

Lästips: Facebook Messenger på iOS är kraftigt förbättrad – snabbare & mindre