Använder du Epic Games Store-appen på din Windows-dator? Då ska du inte vänta med att installera den senate uppdateringen till appen (version 11.0.2 eller senare).


Epic Games har hittat en bugg i mjukvaran som gör att appen använder onödigt många resurser i datorn. Specifikt används fler processorkärnor än nödvändigt och vid situationer när appen egentligen inte borde använda dem alls.

Enligt användare som drabbats av buggen kan Epic Games Store-appen göra att processorn ökar rejält i temperatur, även när appen är inaktiv i bakgrunden.

Lästips: Epic Games beskylls för oschysst datahantering med Epic Games Store

Reddit-användaren Neoncarbon noterade att hans AMD Ryzen 7 5800X, en helt ny processor på marknaden, minskade från 50 grader till 37 grader i vilande läge när Epic Games Store-appen stängdes ner helt.

Webbsajten HotHardware bekräftar mångas farhågor om att appen har en eller flera allvarliga buggar som ökar temperaturen i datorn. Deras vattenkylda dator ökade kraftigt i temperatur med Epic Games Store-appen igång (oanvänd), och minska snabbt när den stängdes.

HotHardware noterade även att appen kontaktade upp till 22 olika servrar mot internet oavsett om den var i förgrunden, bakgrunden eller minimerad.

Epic Games har via Sergiy Galyonkin sagt att de hittat en bugg i appen som delvis fixats med version 11.0.2. Det är inte en komplett buggfix, men nya versionen bör minska problemet för många.

Lästips: Apple till bred attack mot Epic Games & Unreal Engine-användare

För att installera hotfixen går du till inställningarna i appen. Där hittar du en indikator på en uppdatering finns redo. Alternativt kan du installera den senaste versionen direkt från Epic Games webbsajt. Det blir då en full ominstallation.

Kategoriserad i: