Allmänt

Ersätter Apple AirPods Pro gamla AirPods?

Nu när Apple AirPods Pro är lanserade – vad händer med gamla AirPods-modellerna? Den frågan har Apples VD Tim Cook svarat på. Och hans svar är knappast förvånande.

  • AirPods Pro kompletterar gamla AirPods
  • Tim Cook tror att befintliga AirPods-ägare blir först att köpa nya Pro-modellen
  • Förväntat hög försäljning av gamla AirPods under 2020
  • Lästips: Kan man byta batteri i Apple AirPods?

Om du trodde att gamla AirPods kommer att fasas ut från marknaden nu när Pro-modellen är släppt så har du väldigt fel. Snarare tvärtom – AirPods säljer bättre än någonsin enligt Apple.

Under ett samtal med investerar sade Tim Cook att Apple AirPods fortsätter att nå nya försäljningsrekord. Hela kategorin ”Wearables, Home, and Accessories” hade inkomster på 6,5 miljarder dollar för Q4 2019.

Kategorin omfattar inte bara AirPods-hörlurarna, utan även hörlurar från varumärket Beats och smartklockorna i Watch-serien.

Tim Cook: Väntat hög försäljning av AirPods under nästa år

apple-airpods-600x200
Gamla AirPods fungerar utmärkt – så länge batteriet är schysst

Gällande AirPods så säger Tim Cook att han förväntar sig en fortsatt hög försäljning in i nästa år. Och att han är stolt över att kunna lägga till AirPods Pro för alla konsumenter som vill ha brusreducering i hörlurarna.

Lästips: Är Apple AirPods vattentäta?

Apple AirPods Pro ses intern på Apple som ett komplement till gamla AirPods. Ändå tror Tim Cook att de första köparna blir just befintliga AirPods-ägare.

“We’re anxious to see the customers for the new AirPod Pro. But I would guess that one, particularly in the early going, will be people that have AirPods today and want to also have a pair for the times they need noise cancellation.”

Just nu finns fyra AirPods-varianter på marknaden. Första generationens AirPods, andra generationens AirPods med och utan trådlöst laddningsetui, samt nya AirPods Pro.

Prisskillnaden mellan AirPods Pro (3 000 kronor) och andra generationens AirPods med vanligt laddningsetui (1 550 kronor) är hög – hela 100 procent. Frågan är om befintliga normalanvändare vill lägga ut ytterligare tusenlappar.

Källa
9to5mac
Taggar

2 kommentarer

  1. Jag har inte haft Airpods tidigare utan den med sladd som följer med telefonen. Beställde från Apple Store i Måndags och fick dem på onsdag.
    Som vanligt med Apple är det löjligt enkelt att koppla ihop den med telefonen. Man öppnar bara luckan på boxen där lurarna laddas. Det första man noterar är förstås att de sitter mycket säkrare jämfört med de gamla Airpods. Man kan hoppa, springa och headbanga utan problem. Ljudet på de gamla är inte oävet, men saknade schwung i basen. Det får man med Pro. En del vill säkert ha ännu mer, men för en annan är det ett stort lyft. Genomströmningen av ljud fungerar riktigt bra. Kanske jag inbillar mig men det känns som att ljudet förstärks lite som i en hörapparat. Nu har jag bara använt dem i dryga timman i sträck men har inte märkt något obehag. De går inte in för djupt in i örat
    De är dyra förstås, som det mesta med Apple. Men för en annan som har pengar är det helt klart värt ett köp.

  2. Jag har nu inte haft de gamla airpods utan använt den med sladd som följer med telefonen. Men jag tycker att Airpods Pro är ett stort lyft ljudkvalitémässigt i och med den bättre basen och framförallt sitter de säkrare. Gummiplopparna i sig gör ju att ljud från omgivningen inte kommer in lika lätt = man kan ha lägre volym. Bara av dessa anledningar hade jag bytt Airpods ifall jag hade haft såna. Men visst, det är riktigt dyrt. Gäller att ha pengar, som vanligt när det kommer till Apple’s grejer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close