Kan man byta batteri i Apple AirPods?

Apple AirPods

Apple AirPods använder en design som nyttjar stora mängder lim – och det gör att batterierna i lurarna inte går att byta enkelt. Kostnaden är hög och du kan tvingas skaffa nya inom 18 månader.


Apple AirPods är otroligt populära bland iPhone-användare och är nästan en standard på marknaden idag. Visst är det många som gruffar lite över både ljudkvalitet och prislapp, men enkelheten och den simplistiska designen övertygar.

I mångt och mycket är AirPods en riktigt bra produkt. Men den som håller kvar sina hörlurar längre kommer förr eller senare bli varse om en mycket kostsam brist i designen.

Hög kostnad om du vill byta batteriet i dina AirPods

Det finns inget bra sätt att byta batteriet i dina Apple AirPods. Inte ens Apple vill göra det, vilket i slutändan betyder att du kanske måste slänga dina hörlurar och köpa nya.

Med det sagt är det inte omöjligt då Apple kan göra det mot en hög avgift. Men designen är hopsatt med stora mängder lim och att byta batterierna är inte enkelt.


Egentligen är det inte något konstigt med att batterierna slutar hålla sina laddning.

Alla batterier slits och efter ett visst antal laddningar kommer de att vara märkbart sämre; bara kolla hur batteriet i din två år gamla mobiltelefon känns jämfört med när den var helt ny.

Utmaningen med AirPods kontra iPhone är att den senare mycket enklare kan få nytt batteri hos Apple eller en auktoriserad verkstad. AirPods däremot är knepigare.

Hur länge håller batteriet i Apple AirPods?

Så hur länge håller batteriet i Apple AirPods? Vissa användare har haft oturen med AirPods som slutat fungera efter bara 18 månader, vilket får sägas vara i absolut sämsta laget.

Det hör dock inte till vanligheterna och du kan räkna med mycket längre hållbarhet än så.

Apple har en 1-årsgaranti som du kan använda om batteriet dör inom en 12-månadersperiod från köptillfället, och dessutom har vi tre års reklamationsrätt i Sverige.

För att nyttja årsgarantin hos Apple måste dina AirPods vara mindre än året gamla och inte håll batteriet i mer än fem timmar. Alternativt om du har AppleCare+ är garantin istället två år från köptillfället.

Vad kostar det att byta batteriet i Apple AirPods?

Apple tar en servicekostnad på 579 kronor per AirPod-lur. Totalkostnaden för båda blir alltså 1 158 kronor. Med byte av batteriet i laddningsfodralet stannar totalkostnaden på 1 737 kronor.

Om du däremot har tappat bort en lur och behöver få den utbytt så är kostnaden 795 kronor per AirPods-lur. Tappar du bort laddningsfodralet är kostnaden 695 kronor för en helt ny.

Du kan läsa mer om Apples avgifter och hur du nyttjar möjligheten till batteribyte eller ersättningsköp på den officiella webbsajtenhttps://support.apple.com/sv-se/airpods/repair/service.