Error: api-ms-win-core-libraryloader-l1-1-1.dll – här är lösningen

windows7-kopiera-wimgapi-utforskaren

Försöker du uppgradera till Windows 10 via Windows 10 Upgrade App, men får ett felmeddelande om att ”api-ms-win-core-libraryloader-l1-1-1.dll” saknas? Här är lösningen!

Och den är enklare än man kan tro. Allt du behöver göra är att kopiera en dll-fil från datorns System32-mapp till Windows10Upgrade-mappen.

  1. Öppna sökvägen ”c:windowssystem32” i Utforskaren.
  2. Skriv ”wimg” i sökfältet för att visa rätt dll-fil.
  3. Markera ”wimgapi.dll”, högerklicka på den och välj ”Kopiera”.
  4. Öppna sökvägen ”c:Windows10Update” i Utforskaren.
  5. Högerklicka på mappen och välj ”Klistra in”.
  6. Acceptera att kopiera och skriva över befintliga filer.
  7. Klart!

När filen är kopierad till rätt mapp kan du starta om uppgraderingsprocessen till Windows 10.

Eftersom installationsfilerna redan är nerladdade till datorn slipper du hela steget från tidigare. Förhoppningsvis går du raka vägen till själva installationen och sparar lite tid på så vis.

Därför saknas dll-filen i äldre Windows-installationer

Anledningen till att api-ms-win-core-libraryloader-l1-1-1.dll inte finns i Windows 7 har att göra med Fall Creators Update för Windows 10.

Dll-filen är inte skapad för äldre Windows-versioner och borde följa med installationsfilerna som laddas ner till din dator. Men av någon anledning har Microsoft glömt att lägga med den.

Och eftersom filen inte kan laddas ner från Microsofts webbsajt så blir det en tuff nöt att knäcka för många.

Microsoft måste uppdatera sin Windows 10 Upgrade App snarast med rätt dll-fil. Alla berörda kommer inte att hitta till den här sidan utan lär vända sig till Microsofts hemsida för hjälp – och där finns ingen att få.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.