Elstöd med E.ON – ny webbtjänst för hushåll

light bulb ljus lampor federicagiusti unsplash
Foto: federicagiusti, Unsplash

Du som har ett elnätsabonnemang hos E.ON har nu tillgång till en webbtjänst som hjälper dig att räkna ut hur mycket pengar du får från elstödet. Tjänsten är i grunden en kalkylator som räknar ut elstödet till just ditt hushåll för perioden 1 oktober 2021 till 30 september 2022.

Webbtjänsten fungerar bara för dig som har ett eller flera hushåll. Är du däremot näringsidkare eller juridisk person så fungerar den inte. EU har nämligen inte godkänt elstödet för dessa – än.

Lästips: Gratisappen Say Watt visar elpriset i mobilen (Android & iOS)

Kalkylator för elstöd – du måste vara E.ON-kund

För att använda webbtjänsten med kalkylatorn som räknar ut ditt elstöd så måste du vara kund hos E.ON. Har du en annan leverantör för elnätsabonnemanget? Då måste du antingen använda en generell kalkylator eller prata med just din leverantör.

Observera att kalkylatorn är begränsad. Du kan bara se det andra elstödet som godkänts av regeringen. Det första som betalas ut av Försäkringskassan och Swedbank inkluderas inte i beräkningarna.

E.ON kontaktar INTE för insamling av uppgifter

Tänkt på att E.ON inte kommer att kontakta dig för insamling av uppgifter som har med elstödet att göra.

E.ON är medvetna om att det förekommer aktiva bedrägerier där cyberkriminella kontaktar svenska elanvändare med förhoppning om att kunna lura till sig bank-ID-inloggningar eller bankuppgifter.

Om du får ett samtal, mejl, SMS eller annan kommunikation där avsändaren säger att du måste ge information eller logga in med bank-ID för att få elstödet – SVARA INTE. Lägg på luren eller släng mejlet/SMS:et utan att klicka på några länkar.

Elstödet betalas ut automatiskt via Försäkringskassan och Swedbank. Antingen får du pengarna direkt till kontot eller så hamnar en avi direkt i postlådan.

Fler tjänster från E.ON

Det här är inte den enda tjänsten som E.ON erbjuder. Du kan även se din elförbrukning i realtid med E.ON Elna. Den här tjänsten släpptes i november 2022 och kräver att du använder E.ON-appen.

Via E.ON

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.