EA lägger ner Apex Legends Mobile – inga pengar betalas tillbaka

Apex Legends Mobile

Speljätten EA har meddelat att Apex Legends Mobile stängs ner permanent. Den 1 maj 2023 försvinner spelet från appbutikerna och servrarna stängs ner. Det betyder både att spelet blir oåtkomligt för alla fans och dina in-app-köp går helt förlorade.

Du läste rätt. Om du har köpt något i Apex Legends Mobile så förlorar du precis allt och EA har inga planer på att ersätta spelare på något vis. Nedstängningen meddelades under senaste redovisningen av finansresultaten för Q3 FY2023.

Lästips: Apex Legends Mobile finns nu till Android & iOS (ladda ner här)

Inga pengar till spelarna

Enligt EA så har nedstängningen av spelet tagits i samråd med spelstudion som utvecklat och underhållit Apex Legends Mobile. Exakt hur mycket studion faktiskt har haft att säga till om förtäljer inte historien, och vår gissning är att de inte haft någon bestämmanderätt överhuvudtaget i det här fallet.

Apex Legends Mobile utvecklades av Respawn och Tencent’s Lightspeed & Quantum Studios. Samma studios som utvecklat mobilversionen av PUBG.

Att EA väljer att hålla hårt i spelarnas pengar är inte oväntat. Men det är samtidigt ett slag i ansiktet på alla berörda med tanke på att konkurrenten Epic Games erbjuder pengar tillbaka för nyligen nedstängda Rumbleverse. Ni kan bättre än så här EA!

En tung förlust i mängden

EA har haft några tunga år bakom sig och behovet att stänga ner Apex Legends Mobile är bara en av flera missar hos speljätten.

Den kanske tyngsta missen som de flesta kommer ihåg är floppen med Battlefield 2042. Ett spel som kritiserades så hårt att det för evigt kommer att minnas som en total katastrof.

Spelstudion har visserligen rättat till många saker som var direkt dåliga, men fortfande är det få som faktiskt spelar Battlefield 2042. Enligt Steams statistik så är det ungefär 7 000 spelare i genomsnitt som kör samtidigt.

Det räcker till en i skrivande stund 122:e plats på Steams topplista.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.