Du kan fortfarande uppgradera till Windows 10 helt gratis

Windows 10 Logo

Tillåter Microsoft fortfarande att användare av Windows 7 och Windows 8.1 uppgraderar till Windows 10 helt kostnadsfritt? Om vi ska tro de senaste testerna så gör de faktiskt det — trots att tiden för gratiserbjudandet har gått ut.


Den 29 juli slutade Microsoft erbjuda gratis uppgraderingar från sina äldre operativsystem och åtminstone teoretiskt ska man tvingas betala uppåt tusenlappen för att uppgradera sin dator till Windows 10 idag. Men provar man att slå in sin produktnyckel så kan den fortfarande uppgraderas gratis.

Det här är garanterat något Microsoft inte tänker låta fortskrida speciellt länge så har du inte uppgraderat än men funderar på det så rekommenderar vi att du provar direkt. Du kan alltid nergradera din dator igen till Windows 7 eller Windows 8.1. Din produktnyckel fungerar med Windows 10 även efter nergraderingen.


Lästips: Uppgradera gratis till Windows 10 — kryphålet få känner till


Microsoft har kämpat länge med att locka över användare av äldre Windows-versioner till senaste Windows 10. Så aggressivt att det resulterat i stämningar i amerikansk domstol. Inte alla gillar att bli påtvingade en uppgradering och Microsoft tvingades backa i sin framtoning tills erbjudandet gick ut.’


Har du provat? Sätt igång uppdateringsprocessen i Windows 10 och se om din produktnyckel fortfarande kan uppgraderas gratis. Fungerar det än? Kommentera gärna och berätta!