Om du vill ta bort Anniversary Update — 10 dagar på dig

Windows 10 Logo

Installerat Anniversary Update i Windows 10 på din dator men är inte nöjd? Glada nyheter om du precis gjorde det — du kan nämligen återgå till den tidigare versionen innan Anniversary Update om du vill det.

Problemet är bara att du har så lite som tio dagar på dig att gå tillbaka. Efter det är uppdateringen permanent och du kan inte återställa en tidigare version av Windows 10. Inte för att vi förstår varför man skulle vilja göra det, men ändå.


När du uppgraderar från Windows 7 eller Windows 8.1 till Windows 10 har du hela 30 dagar på dig att ångra uppgraderingen. Den tiden har Microsoft nu minskat ner till endast tio dagar, utan att gå ut med någon tydlig information.

Anledningen till att du bara har tio dagar på dig att ångra uppdateringen är enligt Microsoft att de såg användarnas beteendemönster och följer detta. Antingen nergraderade användarna sina datorer under de första få dagarna eller stannade med Windows 10.

rollback-windows10-anniversary-update

Ju snabbare Windows 10 blir permanent desto fortare kan man ta bort den där enorma Windows-old-mappen snabbare och frigöra utrymme (inte för att den betyder något om man har en 4 TB-hårddisk eller så men på mindre SSD-diskar tar den sjukt mycket plats).

Har du precis uppdaterat till Anniversary Update, eller kanske Windows 10? Tänker du gå tillbaka till en äldre version? Skriv gärna en kommentar och berätta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.