Windows 10 får två stora uppdateringar 2017 — inga fler planerade för 2016

Windows 10 Logo

Microsoft har bekräftat att Windows 10 får två stora uppdateringar under nästa år. Med dessa får vi en mängd nya funktioner och buggfixar — vilket betyder att inget nytt är planerat för operativsystemet under resten av 2016.


Efter Anniversary Update dröjer det alltså tämligen länge innan vi får nästa stora uppdatering med nya funktioner. Något som bekräftades i ett blogginlägg på TechNet tidigare under tisdagen.

Inlägget handlade primärt om de nya funktionerna i Anniversary Update men Microsoft passade även på att avhandla framtiden för Windows 10. Informationen är helt i linje med tidigare uppgifter; skillnaden är att vi nu har en bekräftelse från officiella källor.

Windows 10, version 1607, är vår tredje uppdatering som släppts. Baserat på feedback från organisationer som går över till Windows 10 kommer denna [Anniversary Update] vara den sista för 2016 med två nya uppdateringar att vänta under 2017. – What’s new for IT pros in the Windows 10 Anniversary Update

Nästa stora uppdatering som kallas Redstone 2 är inte att vänta förrän i april 2017. Redstone 3 är i sin tur inte att vänta förrän slutet på nästa år.

Vi vet inte vad de kommer att innehålla idag men räkna med att mer information dyker upp inom en överskådlig framtid. Tills dess har vi garanterat en mängd uppdateringar som kommer att släppas regelbundet för att hålla datorer, mobiltelefoner och tablets säkra.


Vad tycker du om Anniversary Update och vad hoppas du på med nästa stora uppdatering? Kommentera gärna och berätta!