Pokémon Go-spelare fick legendariska Pokémons — togs bort igen

Pokemon Go Logo

Med det extrema intresset kring Pokémon Go just nu så kan ni kanske tänka er ilskan när spelets utvecklare Niantic råkar ge vissa spelare legendariska Pokémons — och sedan snabbt tar bort dem från spelarna igen.


Egentligen ska legendariska Pokémon-figurer inte finnas i spelet riktigt än. Niantic menar att Pokémon Go inte är redo för dem och vi kan bara tänka oss vilka problem som uppstår när figurer råkar släppas av misstag.

Det hindrar dock inte de som anser sig felaktigt behandlade från att rikta massiv kritik mot Niantic just nu. En spelare med användarnamnet Kaitcovey påstår att hen fick en legendarisk Pokémon av Niantic som tack för att han rapporterade problem med spelet. En figur han inte längre får ha kvar.

Besvärligt förhållande mellan Niantic och fans

Niantic har redan ett besvärligt förhållande till sina spelare efter den senaste tidens kritik mot utvecklaren. Problem med servrarna, buggar i spelet, konton som nollställs och karttjänster från tredjepart som stängs ner med hotbrev — Niantic hänger väldigt löst hos många.


Lästips: Nya rekord för Pokémon Go — 100 miljoner installationerDet verkar dock inte vara något som hindrar spelutvecklaren från att dra in närmare 10 miljoner dollar i ingame-köp varje dag. Pokémon Go kanske har kritiserats ända sen lanseringen men pengarna strömmar in och många är det som inte bryr sig om problemen (eller Niantic för den delen).

Hur skulle du ha reagerat om du fick en legendarisk Pokémon i Pokémon Go bara för att se den försvinna igen?