Dropbox Family Upp till 2 TB delat på sex personer i din familj

Dropbox Logo 2019

Dropbox Family är en ny prenumeration för familjer som behöver extra molnlagringsutrymme till flera personer inom samma hushåll.

Dropbox Family ger totalt 2 terabyte lagringsutrymme som fördelas på upp till sex anslutna personer till samma prenumeration.

Varje person har sitt eget, personliga utrymme som inte är åtkomligt av de andra i familjen. Till det finns ett kombinerat utrymme som alla har del av, kallat Family Room. Här kan man dela sina filer med de andra i familjen.

Utöver det ovanstående så har Dropbox Family alla andra funktioner som en vanlig prenumeration ger.

Bland annat automatisk säkerhetskopiering av dina filer i Windows och macOS, stöd för offlineläge, återskapning av filer som blivit korrupta, lösenordslagring med Dropbox Password, och mycket mer

Vad du däremot inte får är de extra funktioner som Dropbox Professional har.

Det inkluderar praktiska funktioner som sökning av text i dokument och bilder, visning av ditt arbete md Dropbox Showcase och vattenstämpling av filer. En annan skillnad är att Professional-användare kan återskapa upp till 180 dagar gamla filer istället för normala 30 dagar.

Och kostnaden?

Office 365 Macbook Pro Touch Bar

Så mycket kostar Dropbox Family vs Office 365

Dropbox Family kostar 19,99 euro per månad eller 203,88 euro med årsbetalning. Omräknat bli det cirka 207 kronor respektive 2 100 kronor.

Det kan jämföras med Office 365 från Microsoft. Den tjänsten har också stöd för upp till sex personer med 1 terabyte lagringsutrymme per användare. Och kostnaden är 89,99 kronor per månad eller 899 kronor per år.

Dropbox Family är alltså 134 procent dyrare om du betalar årligen och 130 procent dyrare om du månadsbetalar. Du betalar mer för upp till 67 procent mindre lagringsutrymme.

Lästips: Diktera på svenska med Office 365 – nu kan du det

FAQ

Hur mycket kostar Dropbox Family?

Cirkapriset är 19,99 euro med månadsbetalning eller 203,88 euro med årsbetalning.

Hur mycket utrymme har Dropbox Family?

Maximalt 2 TB fördelat på upp till sex personer.

Hur många kan använda samma prenumeration till Dropbox Family?

Upp till sex personer får ansluta sig till samma prenumeration.

Läs mer om Dropbox Family här:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.