Många nyheter till Dropbox med senaste uppdateringen (juli 2020)

Dropbox Pro Logo

Dropbox har presenterat många spännande nyheter till din molnlagringstjänst och mobilappar. Om du inte redan har provat Dropbox tidigare så är det rätt tid att göra det nu – det är mycket som händer just nu, och allt är till din fördel.

Skanna dokument med mobiltelefonen

Med Dropbox Scan kan du äntligen fånga dina pappersdokument och annan, analog information och lagra det digitalt på Dropbox. Bara rikta mobiltelefonens kamera mot dokumentet du vill spara, använd Dropbox Scan-appen och voila, du har nu en digital kopia som är säkert sparat på Dropbox.

Dropbox Scan är kostnadsfri och kan därmed användas utan att du behöver ett prenumerationskonto hos Dropbox. Tänk bara på att du måste ha åtminstone ett Dropbox-konto och dessutom ledigt utrymme på det för att Dropbox Scan ska fungera.

Dropbox Scan kan laddas ner och användas av iPhone-användare. Har du en Android-telefon? Då är du tyvärr ute i kylan den här gången – åtminstone i skrivande stund.

Fler kan använda Dropbox Transfer

Med Dropbox Transfer kan du skicka riktigt stora filer till nära och kära, kollegor och andra direkt via Dropbox. Den maximala storleken är extrema 100GB om du har en betalprenumeration hos Dropbox. Annars är det 100MB som gäller, vilket ändå får anses vara helt okej i mängd för en gratistjänst.


Dropbox Transfer kan i skrivande stund provas i sin beta-form av Professional-användare. Fildelningstjänsten breddas dock inom kort till fler användartyper i takt med att tjänsten närmar sig sin färdiga form. Vill du prova Dropbox Transfer idag kan du göra det på iOS i din Dropbox-app.

Spara lösenord i Dropbox Passwords

Dropbox Passwords är en lösenordshanterare som vi redan skrivit om tidigare här. Här kan du snabbt och enkelt få åtkomst till alla dina lösenord som lagrats på ett säkert sätt. Återanvänd aldrig lösenord – skapa nya och spara dem i Dropbox Passwords istället.

En annan förbättring är nya Dropbox Vault som är ett extra skyddsskal över dina viktigaste filer. Det är som en låst låda som behöver en extra PIN-kod på ditt Dropbox-konto.

Båda funktionerna släpps under augusti månad för alla Plus- och Professional-användare.

Mörkt läge till Dropbox på Android

En sista nyhet är att Dropbox är på gång att uppdatera sin Android-app med stöd för mörkt läge. När du får läget kan du antingen ställa om från normalt till mörkt manuellt, eller låta appen känna av vilket läge du kör i Android och automatiskt justera efter systemet. Mörkt läge är snällare för dina ögon och minskar ansträngningen i vissa ljusförhållanden.

Om du inte redan har Dropbox på din Android-telefon kan du ladda ner den kostnadsfritt från Google Play Store. Tänk bara på att du måste ha en Plus- eller Professional-prenumeration för mer lagringsutrymme än de 2GB som ingår.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.