Galaxy S20 uppdateras med One UI 2.5 under 2020 – släpps före Android 11

Samsung Galaxy S20

Samsung arbetar med en uppdatering av gränssnittet för Galaxy S20-serien. Den 5 augusti kommer den sydkoreanska tillverkaren hålla i sitt stora Unpacked-evenemang, och där lär vi få svaret på vad de har planerat. Men redan nu har vi några intressanta detaljer.

När Unpacked-evenemanget hålls väntas Samsung presentera kommande flaggskeppstelefonen Galaxy Note 20. Under samma evenemang väntas Samsung avslöja att Galaxy S20-serien får en ny, spännande uppdatering av sin mjukvara.

Uppdateringen ska innehålla One UI 2.5 – en stor förbättring av både gränssnittet till Samsungs mobiltelefon och många av de inbyggda appar som Samsung tillhandahåller. Exempelvis kamera-appen som kommer att få ett nytt Pro-läge för videoinspelning.

Det finns även indikationer på att geststyrning från Google kan finnas med i bilden. Det är dock oklart om så är fallet.

Tidigare var det ryktat att Galaxy S20-serien skulle hoppa över One UI 2.5 och gå direkt till One UI 3.0 med Android 11. Mycket pekar just nu på att så alltså inte blir fallet. Det finns inga färdiga datum för när Galaxy S20 får Android 11.


Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.